Pensasmustikka

Pensasmustikka on kotoisin Pohjois-Amerikasta. Jalostetut lajikkeet kestävät Suomen välillä ankaratkin olosuhteet melko hyvin. Pensasmustikan suuret, jopa kolme kertaa metsämustikan kokoiset marjat säilyvät hyvin tuoreena ja pakastettuna. Marjat ovat isoissa tertuissa, joten niitä on helppo ja nopea poimia. Yhdestä pensaasta voi saada satoa useita litroja ja sama pensas voi tehdä marjoja jopa kolmekymmentä vuotta. Luonnon mustikkaan verrattuna pensasmustikka ei värjää.  Tilamme pensasmustikkalajikkeet ovat North Blue ja Aino.  Aino on kotimaassa jalostettu pensasmustikkalajike.

Hunaja

Mehiäisemme ovat rodultaan italialaisia.
Uudensadon hunajaa saataneen samaan aikaan kuin pensasmustikoitakin, mutta vähintäänkin viikolla 30. Uudensadon hunaja on ainoastaan lingottua, siivilöityä ja purkitettu. Pääosa hunajasta kiteytetään vaivaamalla ensin mallihunaja, jota sekoitetaan vaivattavaan hunajaan. Hunaja pysyy pehmeänä, joka on helposti lusikoitavaa.
Pakkaamme hunajan 150, 240, 400 gramman lasipurkkeihin sekä lasiseen nallepurkkiin, joka on suosittu varsinkin joulumyynnissä. Uudensadon juoksevaa hunajaa pakataan 450 g muovipurkkiin ja 350 g nallepulloon.

WP_20150714_005